Utbildning till flygvärdinna i USA

Det finns många där ute som drömmer om jobbet som flygvärdinna men ofta är det inte att jobba i Sverige som är målet. Utan det är många gånger att få jobba internationellt, och varför inte i flygvärdinnans förlovade hemland – USA.

Här ger vi dig tips på hur du gör och vilken utbildning/skola som är bäst att välja.

Utbilda sig och jobba som flygvärdinna i USA

Flygvärdinna från Austrian AirlinesDet finns en rad med fördelar med att arbeta som flygvärdinna eller kabinpersonal:

 1. Denna typ av jobb kräver inte flera års träning och utbildning.
 2. Många flygbolag anställer personer i alla olika åldersgrupper, även 50-plus.
 3. Detta jobb är perfekt för människor som ser det som självklart och upplyftande att assistera och ta hand om andra personer.
 4. Som kabinpersonal reser man en hel del. Det ger möjligheter att utveckla sig och sina intressen.
 5. Blir det mycket jobb borta från familjen så kan du vänta dig att bli kompenserad för detta, ekonomiskt.

Du som drömmer om detta yrke behöver nå dessa specifika krav. Dessa här nedan gäller framför allt att få jobba i Amerika.

Du ska då:

 • vara åtminstone 18 år gammal
 • ha en högskoleutbildning eller liknande utbildning
 • klara av ett utdrag ur brottsregistret
 • klara av en medicinsk undersökning, inklusive syntest.

Dessutom måste du ha goda språkkunskaper. Vilket är ganska självklart eftersom du söker jobb utomlands.

Vill du jobba i USA så måste din engelska självklart vara väldigt bra. Du ska även vara ansvarsfull och kunna effektivt hantera flera situationer samtidigt, så kallad multitasking.

Flygvärdinneskolor och utbildningar i USA

Det kanske inte är förvånande att flygbolagen helst ser att anställda och sökanden har erfarenhet eller fallenhet för service.

Men det är ändå så att nummer 1 bland kraven från olika flygbolag på jobbsökare är en utbildning från en ackrediterad skola för flygvärdinnor.

Det finns en rad utav dessa skolar i Amerika. Det är även så att flygbolagen själva antingen driver egna program eller har nära samarbete med någon av dessa skolor.

Här ger vi dig tips på några bra skolor.

Inflight Institute

Flygvärdinna från Austrian AirlinesInflight Institute är en av de allra bästa onlineskolorna för kabinpersonal och den är godkänd av flera olika bolag. En utav Inflight Institutes stora fördelar är att de ger studenten möjligheten att studera online och på så sätt kan man genomföra sin utbildning utan att behöva sluta på t ex ett nuvarande jobb. Vilket ger en skön trygghet.

II erbjuder flera olika certifierade kurser som kostar mellan 170 till 225 dollar. De har dessutom flera kompletterande program som kostar från 25 upp till 80 dollar.

The Travel Academy

The Travel Academy placerad i Eagan, Minnesota, ger kurser och utbildar inom flygplans uppbyggnad, flygplansspråk, nationell och internationell geografi, första hjälpen, krishantering, flygplansevakuering och de Federala Flyg reglerna. Denna skola för flygpersonal erbjuder även hjälp till att få in en fot hos arbetsgivare efter kursens slut. Detta har hjälpt många studenter att få jobb, till och med innan de ens har slutfört utbildningen.

Akademin erbjuder huvudsakligen två olika utbildningsprogram: en 300-timmars kurs och en 120-timmars. Boende för studenter och inkomsthjälp finns också tillgängligt.

Academics of Flight International

Academics of Flight International ligger på Long Island i New York och etablerades 1976. Kurserna på denna skola baseras på den federala flygmyndighetens standarder. Utbildningsprogrammet tar 40 timmar att genomföra och kostar 1500 dollar.

Här är ett urval av de områden som kursen fokuserar på:

 • Aerodynamik
 • Lär känna Boeing 767 och Airbus 330
 • Meteorologi
 • Lufttrafiks kontroll och regulering
 • Säkerhet
 • Hjärt/Lungräddning
 • Hantering av besvärliga passagerare
 • Överlevnadstekniker vid landningsincidenter
 • Cockpitutbildning – basversion

Skolan garanterar även att varje enskild student får ta del av personlig och privat hjälp och stöd av utbildarna.

The Airline Academy

The Airline Academy är lokaliserad i Daytona Beach, Florida. Academy’s flygvärdsskola startades i 1972 och instruktörerna är certifierade och väldigt erfarna. Utbildningen är indelad i tre olika steg och nivåer.

 1. Det börjar med en tolvstegs kurs som görs på distans. Där får studenterna lära sig teori och grundläggande fakta om flygindustrin.
 2. Andra fasen och delen består av en fyraveckors period som görs på Daytona Beachs Internationella flygplats.
 3. Den tredje och avslutande delen är en veckas hårdplugg med yrket som flygvärdinna i åtanke, denna del genomförs i Orlando, Florida på JetBlue University.

Akademin samarbetar med fler än 60 flygbolag. Många utav dessa kommer och intervjuar studenter under tiden utbildningen fortgår. Just därför är det också en hel del utav dessa studenter som enkelt kan hitta ett jobb efter avslutad utbildning.

Flight Attendant Express

Triad Aviation Academy grundades 1998 av Wendy Stafford. Wendy är en tidigare flygvärdinna vid Delta Airlines och flygexpert på tv-kanalen CNN. Triad Aviation Academy erbjuder personlig coaching som en del av deras prisvärda program som börjar från 1 195 dollar.

Detta certifierade utbildningsprogram består av en tvåveckors del som görs hemifrån. Denna första del består av introduktionsmaterial och följs av tre dagar packade med information vid Piedmont International Airport i Kalifornien. Du lär dig flygplansspråk och definitioner, 24-timmars klockan och tidskalkylering, dekompression, första hjälpen, säkerhetsgenomgång, evakuerings procedurer, preflight koll och genomgång av nödutrustning, flygplans terminologi, effektiv kundhantering, mat- och dryckesservice, aggressionshantering och en hel del mera.

Nu är det upp till dig att ta nästa steg mot din dröm

Flygvärdinna från Austrian AirlinesAtt bli flygvärdinna kan vara en utmaning även när du har mött och klarat av de fördefinierade kraven. Det är därför att utbilda sig till kabinpersonal är så heligt och för dem som verkligen brinner för detta – ett måste.

De skolor vi har nämnt här ovan är väldigt bra skolor och utbildningar att utgå ifrån.

Ta kontakt med dem och förklara din situation och ta det sedan därifrån.

Ta även kontakt med myndigheter i Sverige för att se vad för hjälp du kan få därifrån.

Foton av Austrian Airlines